Ik ben al begonnen

Goede voornemens zijn een fenomeen aan het einde van het jaar. En dan vooral om steeds te zeggen….. Als de Feestdagen voorbij zijn….. Als het 1 januari is….. als …… Dan ga ik beginnen!

Beginnen met:

 • Meer sporten en bewegen
 • Meer wandelen en nu toch echt die 10.000 stappen per dag!  
 • Gezonder en minder eten
 • Eerder naar bed en op tijd opstaan
 • Wijntjes laten staan
 • Een ochtendwandelingetje maken
 • Op de fiets naar het werk
 • Niet teveel snacks in huis
 • Bewust lunchpauze nemen

Wie herkent het niet? En waar blijven de Goede voornemens nog voordat de lange maand januari voorbij is?
Er zijn maar weinig mensen die daadwerkelijk al die voornemens waar gaan maken! Er is altijd wel een excuus om het niet te doen…. Die ene verjaardag, dat ene feestje, werkverplichtingen,  geen tijd ennnn wat te denken van regen! Hèt excuus van de afgelopen periode!

Psychologisch gezien lijkt 1 januari het begin van nieuwe dingen willen doen. En toch is dat niet de juiste trigger!
1 januari is maar een datum en niet perse een nieuw begin. Er is meer nodig om gedrag daadwerkelijk te veranderen….. En het oude gedrag sluipt er weer heel makkelijk in!

Het afgelopen jaar heb ik er veel aan gedaan om fit te worden en te blijven met als resultaat mijn wandeling over de Via Degli Dei in Italië. En toch was mijn motivatie de afgelopen weken behoorlijk op de achtergrond geraakt. Te laat naar bed met als gevolg te laat opstaan. Teveel wijntjes, te weinig wandelen, bewegen en sporten… te druk in het hoofd!

Met als gevolg dat ik mijn tijd aan het verlummelen was, niet gefocust was, en ik voelde mijn spieren en gewrichten met de dag stijver worden. Wat bizar snel gaat dat toch! En natuurlijk met de nodige excuses als te druk, het weer enz. 

En ja…. Vanaf 1 januari 

Maar ik wacht niet af tot het nieuwe jaar! Ik ben vandaag weer begonnen! Het eerste puntje kan ik weer afstrepen en de tweede ook! Vanochtend ben ik weer als vanouds gaan sporten en vanmiddag gaan wandelen in de heerlijke buitenlucht en ik merk nu alweer dat mijn hele mindset anders is. Ik weet als geen ander hoe belangrijk bewegen is voor herstel. Wat ademhaling doet voor een betere focus en wat mindfulwandelen doet om stress te reduceren….

Vanaf 1 januari

 • geef ik weer nieuwe mindul wandelclinics (ook op maat)
 • ga ik mijn nieuwe praktijk ruimte in gebruik nemen voor o.a. ademcoaching
 • Organiseer ik Familie opstellingen en workshops tafelopstellingen

En YESSS….Mijn nieuwe flyer is klaar! 
Op mijn website vind je alle nieuwe data en als jij ook Gezond in Balans wilt komen door wandelen, beter ademen of een familieopstelling stuur mij dan even een privé berichtje. Dan zet ik je vast op de lijst!

Ik wens iedereen een Fantastisch 2024! En heb je voornemens? Begin vandaag!!!!!!!

Liefs Lammy

Flyer wandelmetlammy-2

Flyer wandelmetlammy-2